Viata lui Narcis Iustin Ianau

Reacții: 
Bun, am spus in post-ul aterior ca voi reveni cu un apel telefonic prin care Narcis sa ne faca cateva declaratii...sarcina care nu o pot duce pana la capat din cauza unor masuri luate de canalul de televiziune PRO TV. Aceste masuri presupun neimplicarea presei in izvoarele de informatii directe (participantii la "Roman au talent") astfel ca Narcis refuza sa ne trimita numarul personal de telefon. Am reusit totusi sa contactam impresarul acestuia, un fel de mijlocitor intre Narcis si presa, de la care am extras un material care rezuma viata lui Iustin. In ceea ce priveste apelul telefonic pe care l-am promis... in mod cert nu va venii astazi ...urmariti www.dumbry.tk deoarece in cursul zilei de luni sau marti (21 si 22 feb) s-ar putea sa punem mana si pe numaraul personal al acestuia prin care sa putem realiza interviul dorit (stiu ca poti Georgiana ! )... pana atunci sa uramarim urmatorul material:


Ianau Narcis Iustin
Ianau Narcis Iustin are 16 ani. Locuiesti cu tatal sau si cu fratele mai mic, Marius Cristian intr-o casa in satul Barati din judetul Bacau.
Iustin canta de mic. Prima oara a cantat pe la 5 ani in corul bisericii. O astepta pe matusa lui, Elena care era la repetitii si, auzind corul a inceput sa cante si el. Dascalul, auzindu-l l-a asezat in randul sopranelor, unde a cantat timp de 4 ani.
In tot acest timp a cantat psalmul la lecturile din timpul Liturghiei desi ceilalti copii au ras si rad in continuare de vocea lui. Nu s-a dat niciodata batut!
De cand era mic vroia sa devina ceva in viata asa ca a invatat de unul singur, dar si prin indrumarile aduse de parintii sai, matusa si bunica carora le este recunoscator, cu toate ca pana acum 3 ani de zile parintii lui nu erau de acord ca el sa cante pe aceasta voce de “fata”. Abia acum, dupa concurs, acestia au inteles ca poseda o voce “rara”.
Iustin fost un copil retras care isi vedea de treaba lui. A fost un copil care nu prea a avut prieteni, care era luat in ras, batut de unii colegi si respins, un copil care plangea aproape in fiecare zi.
Mama lui Iustin, Felicia, este plecata de aproape 12 ani in Italia unde lucreaza ca menajera. Lunar, aceasta le trimite aproximativ 100 de euro acasa. Iustin s-a resemnat la gandul ca nu are mama alaturi si spune ca nu ii mai este atat de greu pentru ca, practic nu stie cum este sa creasca alaturi de ea. Inainte de a pleca din tara,era  mama lui casnica si singurii bani care intrau in casa erau cei din salariul tatalui sau.
Mama ii viziteaza in fiecare an si sta alaturi de ei timp de o luna, dupa care, cu ochii in lacrimi, ii lasa in grija tatalui si a bunicii si se intoarce in Italia.
Tatal lui Iustin nu mai lucreaza de aproape 2 ani de zile pentru ca fabrica de bere la care lucra a dat faliment. De atunci el nu si-a mai gasit de munca nici pana in prezent. Un impiediment in a se angaja l-a constituit si faptul ca are deficienta de vedere la ambii ochi. De fapt, vederea la unul dintre ochi este “pierduta”.
"Din pacate, si fratele si mama mea au probleme de vedere, ambii poarta ochelari. Fratele, Marius va trebui sa faca cand va implini varsta de 18 ani o operatie la unul dintre ochi la care are probleme mai grave de vedere."


Iustin crede ca vocea lui spectaculoasa a fost mostenita de la parinti. Acestia nu au cantat niciodata, nicaieri, insa el i-a auzit fredonand prin casa si asta i-a fost de ajuns. Mama obisnuia sa le cante atunci cand le facea de mancare. Marius, fratele lui mai mic canta si el, avand o voce de bariton. Iustin si-ar dori ca la un moment dat sa cante alaturi de fratele si de parintii lui.
Desi la “Romanii au talent” a impresionat pe toata lumea cu voce de soprano, Iustin poate canta si cu voce de altista, mezzosoprana, tenor si bariton, astfel incat poate aborda aproape orice gen de muzica.