Cine a castigat Romanii au talent?

Reacții: 


Adrian Tutu marele castigator a celor 120.000 de euro puse in joc de Cosmote in cadrul show-ului Romanii au Talent.


Preluat adevarul.ro :Focşăneanul Adrian Cristian Ţuţu este unul dintre concurenţii care au făcut senzaţie în cadrul concursului "Românii Au Talent" de la Pro Tv. Muzica sa pe ritmuri de hip-hop, compusă special pentru emisiune, dar şi trista sa poveste de viaţă, i-a impresionat până la lacrimi pe membrii juriului, dar şi sala, Adrian obţinând un hotărât "DA" pentru a merge mai departe.
Tânărul, împlineşte zilele vitoare, pe 11 martie, vârsta de 19 ani. S-a născut în Bucureşti, mai are încă doi fraţi, o soră şi un frate şi de la vârsta de patru ani s-a mutat cu familia la Focşani. Copilăria sa a fost una extrem de tristă, după ce ambii părinţi i-au decedat când avea cinci, respectiv nouă ani.
Viata lui Adrian Tutu
La cinci ani a rămas fără tată
"Tata, care suferea de diabet, a făcut pe sistem nervos complicaţii ale bolii, paralizie, orbire parţială, blocaj renal şi în cele din urmă a decedat, toate succedate într-un timp foarte scurt. Aveam 5 ani atunci, nu mai ştiu foarte multe, ştiu doar că eram lumina ochilor lui, eram cel mai răsfăţat şi golul lăsat în sufletul meu a fost mare, pe măsura dragostei ce mi-a dăruit-o. În timp ce tata era în agonie, mama se chinuia cu o depresie cruntă în spitalul de psihiatrie din Focsani. A fost foarte greu pentru noi şi mai ales pentru ea, ca un coşmar, depresia instalându-se definitiv în sufletul ei", povesteşte Adrian Ţuţu.

Fraţii săi mai mari cu zece, respectiv 11 ani, i-au povestit cât de mult s-au chinuit să o ajute pe mama lor să-şi revină, dar cu toate că viaţa îşi urma cursul (el mergea la şcoală, sora intrase la facultatea de drept în Bucureşti, fratele lui muncea), boala mamei sale se agrava în fiecare zi. Avea doar nouă ani când s-a produs al doilea şoc din viaţa lui, decesul mamei.
I-a murit şi mama
"În acea zi, pe 22 decembrie, eram doar noi doi acasă. Făceam pregătiri pentru Crăciunul ce urma să vină, împodobisem bradul împreună. Mama era foarte tulburată, nu-şi găsea locul, vroia să doarmă însă nu putea. Eu am coborât pâna la un prieten din bloc cu care mă jucam de obicei şi în minutul următor un vecin anunţa că cineva a căzut de la etaj. Am coborat într-un suflet simţind că este mama. Zăcea pe asfalt, era întreagă şi fără lovituri astfel încât Dumnezeu să mi-o lase în amintire aşa frumoasa cum era. Acea imagine mă urmăreşte şi acum. Moartea a intervenit în noaptea de 23 decembrie, în urma unor complicaţii interne", povesteşte Adrian Ţuţu.
După moartea mamei, au avut grijă de el fraţii lui, iar întrucât sora a plecat la facultate, iar fratele să muncească în Italia, a fost luat în grijă de bunică, care i-a asigurat cele necesare traiului.
S-a refugiat în muzică
La vârsta de 14 ani şi-a găsit refugiul în muzică şi dans (breck dance) şi a compus prima melodie, "Poveste", în memoria mamei, ca o modalitate de a-şi alina sufletul.
"Plecam de la bunici şi veneam în apartamentul unde copilărisem şi compuneam versuri. Simţeam că trăiesc ceea ce scriu în versuri, muzica era singurul lucru în care mă regăseam, unde mă descărcam şi unde puneam mult suflet", spune tânărul, care la vârsta de 15 ani a hotărât să-şi ia destinul în mâini şi să se mute singur în apartamentul lăsat de la părinţi.
Ca să aibă ce pune pe masă a muncit pe şantier şi chiar dacă uneori a răbdat de foame a închis ochii şi a mers mai departe, pentru ca visul lui de a cânta să se împlinească.
Concursul îi poate schimba destinul
La concursul "Românii Au Talent" s-a înscris graţie unui telefon primit de la un cunoscut de-al său care-i cunoştea talentul de a cânta şi sprijinit finaciar de familia unui prieten a reuşit să ajungă în ultima clipă la Constanţa, locul unde s-a desfăşurat preselecţia.
"Nu aveam nimic pregătit, dar am zis că fac orice pentru a merge acolo, asta e şansa mea. Am mers la un prieten şi l-am întrebat dacă are să mă ajute cu nişte bani iar părinţii lui mi-au oferit ajutor. Apoi chiar nu aveam idee ce să compun. Ştiind că acelaşi prieten care îmi dăduse bani face şi negative mi-am încercat şi a doua oară norocul. El m-a ajutat sa fac negativul. Se făcuse 5 dimineaţa şi trebuia să plec spre Constanta. Aveam negativ dar nu şi versuri. Mi-am luat un caiet, un pix şi în drum spre Constanţa am compus piesa pe care am cântat-o în emisiune. Vreau să zic că a fost prima dată în viaţă când m-am simţit împlinit, cand am simţit că pot mai mult", îşi  încheie Adrian povestea, cu convingerea că şansa care i s-a dat îi poate schimba favorabil destinul.