Cum functioneaza Yahoo Invisible Detectors?


De știut despre Yahoo messenger.

În anul 1998, Yahoo lansat un nou produs, care peste ani, a devenit unul dintre cele mai folosite programe de pe glob. Yahoo Messenger este un client foarte practic, si folosit de milioane de oameni de peste tot, desigur, popularitatea programului depinde și în mare măsură de regiune. La început era un program foarte simplu, însa cu timpul au apărut foarte multe updateuri, programul astfel oferind și mai multe oamenilor.

De curând, a apărut un nou serviciu pe internet, care foarte rapid a devenit un trend la foarte mare căutare, cel puțin la noi, românii. În momentul în care o persoană care stătea pe messenger și putea deveni invizibil pentru cei din lista lui, a apărut și dorința oamenilor de a afla dacă cineva se ascunde. Astfel au apărut detectoare de invizibilitate.

Momentan sunt extrem de multe siteuri pe net care oferă aceste servicii. Unul dintre cei mai mari dintre acestea este IMvisible.info, care a fost între primele siteuri care a început să ofere servicii de detect invisible. Ideea pentru IMvisible a fost născută în 2008, iar într-un timp foarte scurt, a devenit unul dintre cele mai rapide și precise detectoare existente, iar asta a lansat siteul printre primii de pe internet. De fapt, avea un trafic atât de mare, încât a fost dat afară de la Hostgator, pentru un motiv banal: siteul într-o seară a depășit 25 de afișări pe secundă.

Cum functioneaza?

Probabil foarte mulți se întreabă cum funcționează un Yahoo invisible detector. Detectarea se făcea până de curând cu pachetul care verifica dacă un user are sau nu poză la avatar. Vulnerabilitățile se căutau cu programe specializate de sniffering, cum ar fi wireshark. Acest program este de fapt foarte util, mai ales deoarece cunoaște protocolul Yahoo.

Yahoo face două updateuri pe an, unul in februarie și unul în iulie. De curând, poate mulți au observat, că nici un detector nu funcționa. În urma ultimului update făcut de Yahoo, această nișă practic a întrat în colaps, și pentru mult timp nici unul nu putea să ofere un serviciu de precizie. Mai mult, aproape la fiecare verificare userul era offline. Din fericire echipa IMvisible a răspuns rapid, oferind printre primii un detector 100% funcțional. Metoda folosită azi pentru detectare, este una foarte complexă, care este acum la ani lumină de scriptul folosit în prima versiune a serviciului. Mai demult detectoarele funcționau cu 100 de roboți/id-uri și permiteau răspunsuri de 600 ms, duceau un trafic de 500.000 de vizitatori unici pe zi – atât avea IMvisible acum un an și jumătate. Detectorul funcționa pe un Core2 Duo și cu 2 GB de RAM. Acum, după updateul din februarie 2010, noile detectoare funcționează cu câteva mii de ID-uri în spate, fiind necesare servere dedicate cu procesoare de 4-8 nuclee și 8 GB RAM. Totodată o detectare precisă nu se mai poate face cu un singur pachet, sunt necesare foarte multe IP-uri, conectare la multe servere Yahoo, și multe loginuri. Numai o combinație inteligentă și complexă între foarte multi parametrii, printre care și cele amintite mai sus, poate duce la realizarea unui detector stabil și performant.