Romania, unde internetul n-are limite

Ma, macar netu sa ne mearga bine, ca in rest...****

Suntem lideri: Romania, tara cu cel mai rapid Internet din Europa
Romania este tara europeana  cu cea mai mare viteza medie de conectare la Internet, potrivit raportului "State of the Internet" pe trimestrul doi, realizat de Akamai Technologies.

Cu o viteza medie de conectare la Internet de 6,8 Mbps in trimestrul doi, in crestere cu 8,4% fata de aceeasi perioada din 2009, Romania s-a plasat pe locul 4 in topul tarilor (regiunilor) cu cea mai rapida conexiune la Internet, dupa Coreea de Sud, Hong Kong si Japonia, conform raportului mentionat.

Romania este fruntasa Europei si la capitolul numarului de orase incluse in Top 100 localitati cu cea mai mare viteza medie de conectare la Internet.

Trei sferturi din cele 100 de orase sunt din Asia, in vreme ce doar 15 sunt din Europa. Din cele europene, o treime, adica 5, sunt din Romania.

Orasele romanesti prezente in Top 100 sunt Constanta (cu o viteza medie de conectare la Internet de 8,5 Mbps in trimestrul doi), Iasi (7,9 Mbps), Timisoara (7,4 Mbps), Cluj Napoca si Bucuresti (6,3 Mbps).

Constanta este de asemenea orasul european in care s-a inregistrat cea mai mare viteza de conectare la Internet in trimestrul doi, de 37,7 Mbps.